worldfootball-legend_Uruguay1930 [2]

WK geschiedenis: jaren ’30

Op dit moment is het WK voetbal in Brazilië in volle gang, maar welke landen wonnen er eigenlijk in het verleden? In deze blog de eerste winnaars van het WK: de jaren ’30.

1930: Uruguay
Het eerste wereldkampioenschap werd gehouden in Uruguay en het thuisland veroverde de wereldtitel door in de finale Argentinië met 4-2 te verslaan. Aan het toernooi deden dertien landen mee. Het eerste WK-doelpunt ooit werd gemaakt door de Fransman Lucien Laurent. Hij opende de score in het duel met Mexico. Nederland ontbrak op dit toernooi.

1934: Italië
Italië was vier jaar later het tweede land dat het WK mocht organiseren. Net als vier jaar eerder won ook nu het thuisland de titel. De Italianen versloegen in de finale Tsjecho-Slowakije met 2-1. Voor Nederland was dit het eerste WK waar het aan meedeed, maar het evenement duurde welgeteld één wedstrijd. In San Siro verloor het met 3-2 van Zwitserland, waardoor Oranje meteen was uitgeschakeld.

1938: Italië
Frankrijk was in 1938 de gastheer en net als vier jaar eerder was het Italië dat wereldkampioen werd. Hongarije werd in de finale met 4-2 verslagen. Nederland deed ook mee aan dit kampioenschap en net als het voorgaande WK speelde Oranje maar één wedstrijd. De runner-up van het WK 1934, Tsjecho-Slowakije, won na verlenging met 3-0.

Bron: onsoranje.nl

Category : Nieuws, Wedstrijd
Tags : ,