Wanneer werd het Jezus beeld in Rio gebouwd?

De Olympische Spelen vinden op dit moment plaats in Rio de Janeiro. Het meest bekende gebouw van Rio is natuurlijk het Jezus beeld dat uitkijkt over de stad, maar wanneer werd dit beeld eigenlijk gebouwd?

Het beeld heet officieel ‘Christus de Verslosser’ en staat in de wijk Alto da Boa Vista op de berg Corcovado. Het 38 meter hoge beeld was een idee van de katholieke priester Pedro Maria Boss en in 1850 kwam hij op het idee om dit beeld te plaatsen op de berg Corcovado. Degene die het moest betalen was de prinses Isabella van Brazilië, maar ze vond dit geen goed idee. Dat kwam omdat er een wet in 1889 werd ingesteld, waarin werd gezegd dat kerk en staat gescheiden moesten blijven.

In 1921 probeerde de Rooms-Katholieke kerk het opnieuw en dit keer lukte het. Op 12 oktober 1931 werd het standbeeld gerealiseerd en door de toenmalige president onthuld.

De eerste verandering van het beeld vond overigens plaats in 2014, toen door een blikseminslag een deel van een vinger van het beeld afbrak. Wil je de blikseminslag op het beeld zien? Check dan de video hierboven.