Google eert Beethoven met muzikale puzzel

Ter gelegenheid van de 245e geboortedag van de Duitse componist Ludwig van Beethoven heeft Google vandaag een bijzondere Doodle op de startpagina van zijn zoekmachine geplaatst. Via de Doodle worden internetters aan het puzzelen gezet. Ze moeten delen van beroemde composities van de Duitser in de juist volgorde zetten.

Google zet vaker historische personen in het zonnetje middels aangepaste logo’s in de zoekmachines. Sommige van deze zogenaamde Doodle’s zijn interactief. Die van Beethoven is dat ook.

In een animatie is te zien hoe de componist bladzijden van beroemde composities verliest. Aan de internetter de taak om die in de juiste volgorde te zetten. Op een speelse manier schotelt Google zijn gebruikers zo de beroemdste muziekstukken van Beethoven voor, zoals Ode an die Freude, de Mondscheinsonate en Für Elise.

Ludwig van Beethoven wordt door veel kenners beschouwd als een van de beste componisten uit de wereldgeschiedenis. Zijn oeuvre had een grote invloed op de muziek van de negentiende-eeuw.

De componist werd op 16 december 1770 geboren in Bonn. Vandaag is dat exact 245 jaar geleden. Bijzonder is dat Beethoven in 1801 problemen kreeg met zijn gehoor. Vanaf 1819 was hij volledig doof. Dit weerhield de Duitser er echter niet van te blijven componeren.

Bron tekst: historiek.net

Category : Muziek, Nieuws