CU6sc-3UsAAFhzK

Duiker vindt biertje van meer dan eeuw oud

Een Canadese duiker deed op de bodem van de zee een opmerkelijke vondst. Vlakbij de haven van Halifax vond hij namelijk een eeuwenoud biertje. Volgens een expert is de drank naar alle waarschijnlijkheid nog te drinken, mocht de kurk goed op de fles hebben gezeten.

Zeebodem

Jon Crouse vond de fles op de zeebodem. In eerste instantie dacht hij dat het om een normaal bierflesje ging, totdat hij de kurk en de vloeibare inhoud zag, zo vertelt hij aan National Post. „Ik zag aan de hals dat het ging om een oude fles.” Het vermoeden bestaat dat het biertje stamt uit de late jaren 1800. Op de vraag of Jon het bier zou durven drinken, geeft de duiker een duidelijk antwoord. „Absoluut niet.”

Niet giftig

Volgens Chris Reynolds, eigenaar van een lokale bar, is het bier waarschijnlijk nog wel te drinken. Tenminste, als het zoute zeewater niet door de kurk heen heeft kunnen sijpelen. „99 procent van bier slaat dood, maar wordt niet giftig. Het gehalte hop en alcohol in het bier gaat dat proces tegen.” Chris durft het wel aan het bier te proeven maar wel pas nadat een beetje van de alcohol is onderzocht in een speciaal lab. Het flesje wordt op dit moment veilig bewaard in het reservoir van het toilet van Chris, „Zodat het verse water het zout uit de kurk kan spoelen.”

Bron tekst

Bron afbeelding

Category : Nieuws
Tags :