Biscuitje van de Titanic gaat verkocht worden

Eind oktober wordt bij het Britse veilinghuis Henry Aldridge & Son een biscuitje geveild dat zich in 1912 aan boord van een van de reddingssloepen van de Titanic bevond. Het veilinghuis verwacht dat het koekje, dat onderdeel uitmaakt van een survivalkit, tussen de 10.500 en 13.500 euro op zal brengen.

Het biscuitje van de fabrikant Spillers and Bakers werd jarenlang als souvenir bewaard door James Fenwick, een passagier van de SS Carpathia die meehielp bij de hulpactie voor opvarenden van de Titanic. Hij vond het koekje in een van de sloepen en stopte het in een envelop waarop hij schreef: “Pilot biscuit from Titanic lifeboat April 1912.”

Volgens veilinghuis Henry Aldridge & Son gaat het om het meest waardevolle biscuitje ter wereld. Voor zover bekend is het het enige bewaard gebleven Titanic-biscuitje. De nieuwe eigenaar van het koekje krijgt ook foto’s en dagboekfragmenten van James Fenwick.

Objecten gerelateerd aan de ramp met de Titanic doen het altijd goed op veilingen.

Mocht je overigens geen idee hebben wat de Titanic is. Dan kun je de volledige Hollywoodfilm over de Titanic hierboven bekijken.

Bron tekst: historiek.net

Category : Food, Nieuws, Video