De geschiedenis van Zelda!

De meeste mensen kennen het spel Zelda wel, maar welke geschiedenis heeft dit spel doorlopen?

Het eerste spel (The Legend of Zelda) was enorm populair. Er volgden dan ook veel nieuwe versies, waarvan het in 1998 verschenen The Legend of Zelda: Ocarina of Time voor de Nintendo 64 wel de populairste is. Veel gamers beschouwen de Zelda-spellen als de beste spellenreeks die er tot op heden te vinden is. De reeks is dan ook overal ter wereld immens populair.

Elk spel heeft zijn eigen verhaal, maar ook zijn er elementen die de spellen onderling met elkaar verbinden. De spellen zijn niet in chronologische volgorde uitgebracht: elke game gaat over een apart tijdperk.

Zelda is de prinses die vaak moet worden gered door de dappere avonturier Link. Door de naam van de serie denken veel mensen foutief dat Zelda het speelbare personage is. De idee achter de naam Link is dat dit ‘character’ de link (als in connectie) is tussen de speler en het spel. Zijn naam kan ook wijzen op de speculatie dat de legende zich telkens herhaalt: het verhaal van een opkomend kwaad en een held die het kwaad verslaat komt in elk tijdperk terug, en deze gebeurtenissen staan met elkaar in verbinding.

Bron tekst: nl.wikipedia.org

Category : Games, Muziek